pravila privatnosti

RECRO D.D.  PRAVILA O PRIVATNOSTI

Pravila o privatnosti koja imaju za cilj pomoći Vam da razumijete koje podatke prikupljamo, u koju svrhu ih koristimo i kako možete ostvariti svoja prava.

RECRO d.d. prikuplja samo ograničene količine informacija o Vama koje su nužne kako bismo odgovorili na Vaš zahtjev, te u cilju uspostavljanju dugoročnog poslovnog odnosa.

RECRO d.d. se drži sljedećih načela s ciljem zaštite vaše privatnosti:

• Ne prikupljamo više informacija nego što je potrebno,
• Vaše podatke ne koristimo u svrhe koje nisu navedene,
• Ne čuvamo Vaše podatke ako više nisu potrebni,
• Nikada ne prodajemo, posuđujemo niti javno objavljujemo Vaše osobne podatke,
• Vaše podatke ne šaljemo trećim stranama,
• Ne koristimo automatiziranu obradu niti profiliranje Vaših podataka,
• Ne vršimo praćenje posjeta našoj web-stranici,
• Vaše osobne podatke ne prenosimo u treću zemlju ili međunarodnu organizaciju,
• Vaše podatke ne koristimo u svrhe koje nisu navedene,
• Brinemo se da su Vaši podaci sigurno pohranjeni.

KAKO I KOJE VAŠE PODATKE PRIKUPLJAMO?
Iako možete koristiti našu web stranicu bez davanja bilo kakvih osobnih podataka, nakon što nas kontaktirate putem našeg kontakt obrasca ili izravno putem naše e-mail adrese, RECRO d.d. prikuplja informacije o Vama. Informacije koje ispunite (osobne informacije kao što su Vaše ime, adresa e-pošte, organizacija) ili pošaljete izravnom porukom e-pošte biti će obrađene i pohranjene kako bismo vas mogli kontaktirati i odgovoriti na Vaš zahtjev. Ako ste mlađi od 16 godina morate priložiti suglasnost roditelja ili nositelja prije davanja osobnih podataka.

VODITELJ OBRADE

Voditelj obrade ove internetske stranice i Vaših osobnih podataka je tvrtka RECRO d.d. sa sjedištem:

RECRO d.d.
VEĆESLAVA HOLJEVCA 40
HR-10020 Zagreb
Hrvatska

SLUŽBENIK ZA ZAŠTITU PODATAKA

Podaci za kontakt sa Službenikom za zaštitu podataka su:

dpo@recro.hr
+385 1 3650 777

RECRO POLITIKA KORIŠTENJA OSOBNIH PODATAKA

Davanjem privole putem obrasca koji su pod kontrolom tvrtke RECRO d.d., korisnici pristaju na Recrovu politiku korištenja osobnih podataka i na sljedeću izjavu:

“Ovim putem izjavljujem da dobrovoljno dajem na korištenje svoje osobne podatke u svrhu slanja newslettera kroz ovu Izjavu o davanju suglasnosti na korištenje osobnih podataka tvrtki RECRO d.d (OIB:10081420437 ), a na temelju Zakona o zaštiti osobnih podataka, odnosno Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka (Uredba (EU) 2016/679).

Isto tako, ovim putem potvrđujem :

• da je RECRO d.d. voditelj zbirke osobnih podataka

• da pristajem na davanje sljedećih osobnih podataka:

Ime i prezime
Adresu e-pošte
Naziv tvrtke

• da sam upoznat/a s pravom kako u svako doba mogu odustati od ove suglasnosti i ograničiti daljnju obradu mojih podataka

• da sam upoznat/a s pravom na ispravak netočnih osobnih podataka

• kako sam upoznat/a da će osobni podaci biti obrisani u slučaju povlačenja privole
• kako sam upoznat/a da osobne podatke RECRO d.d. koristi isključivo u svrhu moje nedvojbene identifikacije i slanja newslettera

Upoznat/a sam da prigovore i upite za područje osobnih podatka mogu uputiti na dpo@recro.hr, odnosno nacionalnom nadzornom tijelu – Agenciji za zaštitu osobnih podataka.”

KOJA JE SVRHA I PRAVNA OSNOVA ZA PRIKUPLJANJE PODATAKA?
Jedina svrha i pravna osnova za obradu Vaših osobnih podataka je poduzimanje najprikladnijeg odgovora na Vaš zahtjev prije ulaska u bilo koji poslovni odnos ili u smislu izvršenja ugovornog odnosa između Vas i tvrtke RECRO d.d., ako je isti već uspostavljen.

KOLIKO ĆE DUGO BITI POHRANJENI VAŠI OSOBNI PODACI?
Na Vaš upit putem našeg kontakt obrasca ili izravno na našu e-mail adresu, odgovoriti ćemo na Vaš zahtjev. Ako daljnja komunikacija između vas i tvrtke RECRO d.d. neće postojati, nakon 6 mjeseci izbrisat ćemo sve Vaše osobne podatke. Sve dok imamo otvorenu komunikaciju u smislu uspostavljanja poslovne suradnje, pohranjivat ćemo i dalje koristiti Vaše osobne podatke potrebne za uspostavljanje našeg poslovnog odnosa, kao i za vrijeme važenja našeg ugovornog odnosa. Svakako, u bilo kojem trenutku imate pravo zatražiti zaustavljanje obrade Vaših osobnih podataka.

KAKO ĆEMO KORISTITI INFORMACIJE O VAMA?
Informacije o Vama prikupljamo u svrhu da bismo vas kontaktirali i odgovorili na Vaš zahtjev, a ako se složite, poslat ćemo Vam i e-poštu o ostalim proizvodima i uslugama za koje mislimo da bi Vam mogli biti od interesa. Osobni podaci obrađuju se i pohranjuju od strane tvrtke RECRO d.d. , i u najmanjem nužnom opsegu u našem vlastitom podatkovnom centru i na strani naših referentnih pružatelja usluga „oblaka“ i e-pošte koji se nalaze u državama članicama EU, a koje Europska komisija smatra da osiguravaju odgovarajuću razinu zaštite osobnih podataka građana EU. RECRO d.d. neće dijeliti Vaše osobne podatke s bilo kojom trećom stranom niti će im dopustiti pristup.

INFORMACIJSKA SIGURNOST
Kada RECRO d.d. prikuplja informacije o Vama, osiguravamo da su Vaši osobni podaci zaštićeni od slučajnog ili nezakonitog uništenja, gubitka, izmjene, neovlaštenog otkrivanja ili pristupa osobnim podacima koji se prenose, pohranjuju ili se na drugi način obrađuju. To se provodi kroz odgovarajuće profesionalne tehničke mjere.

RECRO d.d. je proveo sigurnosne mjere za zaštitu osobnih podataka koje podijelite s nama, uključujući fizičke, elektroničke i proceduralne mjere. Ako odlučite kontaktirati nas putem obrasca za kontakt na našoj internetskoj stranici ili izravno putem e-pošte, svi podaci su zaštićeni sa SSL ili TLS protokolima i nalaze se u našem podatkovnom centru.

O NAŠEM POSLUŽITELJU INTERNETSKE STRANICE
Ova internetska stranica smještena je u našem podatkovnom centru. Prilikom dizajna koristili smo sve do sada poznate dobre prakse te radimo na kontinuiranom unaprjeđenju sustava. Sav promet (prijenos datoteka) između ove internetske stranice i Vašeg internetskog preglednika je šifriran i isporučen putem HTTPS razine.

KOLAČIĆI
Kolačići su male tekstualne datoteke postavljene na Vašem tvrdom disku, koje pomažu u pružanju prilagođavanja sučelja internetskog preglednika. Na primjer, kolačići se mogu koristiti za pohranjivanje podataka o registraciji na internetskoj stranici tako da ih korisnik ne mora ponovno unositi pri narednom posjećivanju stranice. Za daljnje informacije posjetite www.aboutcookies.org ili ww.allaboutcookies.org.

Ako ste zabrinuti u vezi kolačića, većina internetskih preglednika dozvoljava pojedincima da zabrane kolačiće. Možete postaviti da Vaš preglednik ne prihvaća kolačiće, a gore navedene internetske stranice Vam daju upute kako ukloniti kolačiće iz preglednika i kako u potpunosti koristiti naše internetske stranice.

Da bismo ispravno upravljali našim internetskim stranicama mi spremamo anonimne podatke u našim operativnim sustavima i identificiramo kategorije posjetitelja po pojedinim stavkama kao što su domene i vrste preglednika, a da pritom ne obrađujemo Vaše osobne podatke. Ove statistike prijavljuju se agregatno našim upraviteljima internetske stranice, sa svrhom osiguranja da naša internetska stranica pruži najbolje iskustvo za posjetitelje i kao učinkovit izvor potrebnih informacija. Po završetku posjeta našoj web stranici, uvijek možete izbrisati kolačiće iz svog sustava, ako to želite. Naša web stranica ne prikuplja kolačiće treće strane niti bilo koji od Vaših osobnih podataka unutar kolačića.

VAŠA PRAVA
U bilo kojem trenutku slobodni ste nas kontaktirati u svrhu:

• PRISTUPA svim osobnim podacima koje je RECRO d.d. prikupio o Vama,
• ISPRAVLJANJA osobnih podataka koje RECRO d.d. ima o Vama,
• BRISANJA svih osobnih podataka koje je RECRO d.d. prikupio o Vama,
• OGRANIČAVANJA obrade Vaših osobnih podataka od strane RECRO d.d.,
• PRIGOVORA na obradu Vaših osobnih podataka od strane RECRO d.d., ili
• ZAHTJEVA za Vašim osobnim podacima koje je RECRO d.d. ima, u svrhu prijenosa trećoj strani.

Ukoliko želite iskoristiti bilo koje od prethodno navedenih prava, budite slobodni:

• poslati upit putem našeg kontakt obrasca na internetskoj stranici ili
• poslati e-poštu na dpo@recro.hr, ili
• poslati svoj zahtjev na adresu RECRO d.d. , VEĆESLAVA HOLJEVCA 40, HR-10020 Zagreb, Hrvatska, a mi ćemo odgovoriti najkasnije sljedeći radni dan, besplatno.

Ako imate bilo kakvih dodatnih pitanja o prikupljanju, obradi i pohranjivanju osobnih podataka od strane
RECRO d.d., kontaktirajte nas na:

RECRO d.d.
VEĆESLAVA HOLJEVCA 40
HR-10020 Zagreb
Hrvatska

PRAVO NA PODNOŠENJE PRIGOVORA NADLEŽNOM TIJELU
U svakom trenutku možete uložiti prigovor izravno nadležnom nadzornom tijelu, posebice u zemlji EU-a u kojoj imate uobičajeno boravište, mjesto rada ili mjesto navodnog kršenja, ako smatrate da naša obrada Vaših osobnih podataka nije zakonita.

Izravni kontakti hrvatskog nacionalnog tijela su:

AGENCIJA ZA ZAŠTITU OSOBNIH PODATAKA (AZOP)
Fra Grge Martića 14
HR – 10000 Zagreb
Telefon:
+385 1 4609-000
Fax:
+385 1 4609-099
e-mail:
azop@azop.hr
Web:
http://www.azop.hr

PROMIDŽBA I PRODAJA
Željeli bismo Vam poslati informacije o našim uslugama koje bi vas mogle zanimati. Nakon što uspostavimo prvi izravni kontakt i nakon što pošaljete svoje osobne podatke putem obrasca za kontakt na našoj internetskoj stranici, odgovoriti ćemo Vašem zahtjevu i zasebno zatražiti Vaš pristanak za bilo kakve daljnje promidžbene aktivnosti prema Vama. Bez Vašeg pristanka nećemo pružiti nikakvu promidžbenu aktivnost. Nakon što pristanete primati naše promidžbene materijale, u svakom trenutku imate pravo zatražiti prestanak bilo koje od naših promidžbenih aktivnosti i mi ćemo u potpunosti poštovati Vaš izbor.

POVREDA PODATAKA
O svakoj povredi osobnih podataka mi ćemo izvijestiti AZOP kao nadležno nacionalno tijelo za zaštitu podataka u roku od 72 sata od povrede, ako utvrdimo da su osobni podaci pretrpjeli povredu.

Ova Pravila o privatnosti ažurirana su 10. svibnja 2018. godine.

Srdačan pozdrav,
RECRO d.d.